Ons Team

Langerak Advocaten heeft een deskundig en ervaren team van advocaten, dat de belangrijkste rechtsgebieden in de commerciële advocatuur beslaat.

Marc Langerak

Marc Langerak studeerde in Utrecht Nederlands Recht in twee afstudeerrichtingen: Privaatrecht en Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht. Daarnaast rondde hij de postacademische specialisatieopleiding Corporate Transactions aan de Grotius Academie af. Sinds 1998 is hij werkzaam als advocaat in de commerciële rechtspraktijk met een brede klantenkring in zowel binnen- als buitenland. Vanaf 2007 was hij partner bij een Utrechts advocatenkantoor. Sinds 2014 staat hij aan de basis van het huidige kantoor dat in 2019 van Utrecht naar Amsterdam is verplaatst.

Heeft u bijstand nodig in onder meer geschillen rondom (commerciële) contracten, vastgoed en ondernemingsrechtelijke kwesties? Dan kunt u terecht bij Marc.

Anouschka van Sermondt

Anouschka van Sermondt is advocaat bij Langerak Advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en civiele bouw- en vastgoedzaken. Zij adviseert en procedeert over arbeidsgeschillen en verschillende commerciële en contractuele aangelegenheden.

Anouschka rondde in 2008 haar master Privaatrecht af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2009 was zij in Utrecht werkzaam als advocaat in de commerciële rechtspraktijk, waar zij onder andere veel ervaring opdeed met procederen. In 2015 maakte Anouschka een overstap naar de gemeente Amsterdam (Grond en Ontwikkeling) waar zij enkele jaren heeft gewerkt als jurist grondzaken en zich bezig hield met project- en gebiedsontwikkeling, gemeentelijke gronduitgifte (erfpacht), bouwprojecten, samenwerkingsovereenkomsten, huurovereenkomsten en Wob-verzoeken. Bij de gemeente deed zij veel ervaring op met Amsterdamse erfpachtkwesties, zoals geschillen over de erfpachtcanon. In 2019 is Anouschka teruggekeerd naar de advocatuur.

ONZE WERKWIJZE

Langerak Advocaten vindt dat iedereen moet doen waar hij goed in is. Dat levert de meeste positieve energie en successen op. Ondernemers moeten dus vooral doen waar ze goed in zijn, namelijk ondernemen. Alle afleiding van uw core business in de vorm van juridische vraagstukken nemen wij graag bij u weg. Zodat u kunt doen wat u het liefst en het best doet. En wij wat wij het liefst en het best doen.

Langerak Advocaten is ervan overtuigd dat vernieuwing de schakel is tot succes in de huidige samenleving. Dat geldt voor u als ondernemer, en voor ons als advocaat en adviseur. Vernieuwing kan zitten in een nieuw product, maar ook in een werkwijze, samenwerkingsconstructie of onverwachte procesgang. Wij zoeken altijd naar nieuwe wegen om u van het beste advies te voorzien.

Langerak Advocaten is er om ondernemers te helpen juridische problemen op te lossen en te voorkomen. Wij zoeken altijd naar de meest effectieve en efficiënte aanpak van uw vraag of probleem. Creativiteit en maatwerk staan daarbij voorop.

Schakel onze hulp in bij uw juridische problemen.

Ons kantoor kenmerkt zich door:

Vertrouwen als basis

De basis voor succes in juridische zaken is vertrouwen. We vinden een duurzame relatie tussen cliënt en advocatenkantoor dan ook heel belangrijk. Wij vertrouwen onze cliënten in het doen van hun business en zij kunnen op ons aan voor de correcte juridische adviezen en afhandeling van zaken. Dit betekent onder meer: afspraak is afspraak en uiterste zorgvuldigheid en discretie in onderzoek, analyse, advies en juridische afhandeling van zaken.

Praktisch en concreet

We zetten onze tanden graag in abstracte, complexe vraagstukken die vragen om creatieve oplossingen. We hebben de focus daarbij liever op de mogelijkheden, dan op onmogelijkheden. We houden van praktische en concrete adviezen, zodat u zelf de goede keuzes kunt maken bij het runnen van uw bedrijf. Heeft u een vraag op een terrein waarin wij niet thuis zijn, dan verwijzen we u graag naar een collega uit ons netwerk.

Zakelijk mensgericht

Bij het oplossen van een conflict streven we ernaar om hard te zijn op de inhoud en zacht op de persoon. Een stevige inhoudelijke aanpak sluit een goed gesprek met uw wederpartij niet uit. Er zijn meerdere wegen naar een oplossing.

Financieel transparant

Behalve van effectief adviseren en procederen houden we van efficiëntie in ons werk en van heldere financiële afspraken voor alle partijen. We staan hierbij open voor vernieuwende samenwerkingsconstructies.

Internationale samenwerking

Langerak Advocaten is de Nederlandse partner binnen internationale organisatie “E-Iure”, een netwerk van advocatenkantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, India en Australië. Binnen deze organisatie wordt actief samengewerkt en kennis gedeeld, zodat Langerak Advocaten daarmee haar cliënten ook in de internationale praktijk meerwaarde kan bieden.

GESCHIEDENIS

De oorsprong van Langerak Advocaten ligt in Utrecht waar in 2014 het kantoor werd gesticht door enkele advocaten die daarvoor al jaren hadden samengewerkt binnen de commerciële praktijk van een lokaal kantoor. In juni 2019 is het kantoor verhuisd naar Amsterdam.

Groot & Klein

 

We behandelen alle kleine en grote zaken binnen deze rechtsgebieden en schuwen een complexe juridische uitdaging met grote (internationale) belangen niet, maar daarnaast staan we ook zo nu en dan een particulier bij. We kennen het spel als geen ander. In alle zaken is Langerak Advocaten “advocaat op maat”, scherp, to-the-point, strijdvaardig en snel. We voelen ons thuis in de rechtbank en gaan een stevige strijd in de rechtszaal niet uit de weg. We bedenken graag verrassende processtrategieën waardoor we geschillen snel, effectief en (kosten)efficiënt kunnen oplossen. Als een oplossing buiten de rechtbank om tot de mogelijkheden behoort zijn we graag bereid om namens u een onderhandeling aan te gaan.

Focus op Ondernemers

 

Het grootste deel van onze cliënten is ondernemer. Zij worden regelmatig geconfronteerd met vraagstukken op het gebied van aansprakelijkheid en contracten. Wij staan onze cliënten bij op het gebied van het arbeidsrecht, het vastgoed/ en bouwrecht, het ondernemingsrecht, het insolventierecht, en binnen de logistieke praktijk. We kijken verder dan onze stads- en landsgrenzen. We mogen zowel Nederlandse als internationale ondernemingen tot onze klantenkring rekenen. Samenwerkingen met buitenlandse cliënten en (advocaten)kantoren zijn onderdeel van onze dagelijkse praktijk.